Prei zalm pasta

Trek in pasta, maar je hebt nog maar een keer vis gegeten deze week? Dan is Prei zalm pasta een gezond en lekker recept voor vandaag. Tijdens de zwangerschap is het belangrijk om twee keer per week vis te eten, maar ook voldoende groente en producten die andere voedingsstoffen leveren voor jou als zwangere vrouw en jouw baby. Door vis te combineren met minimaal twee groentes per gerecht kom je al heel snel aan voldoende groente en variatie in je maaltijd.

Prei is een van de hoofdbestanddelen van dit recept. Dit heeft ook een goede reden want prei is een gezonde groente voor tijdens de zwangerschap. Er zit in prei namelijk een heleboel belangrijke voedingsstoffen. Denk hierbij aan calcium wat belangrijk is voor de opbouw van botten en tanden van je baby. Daarnaast bevat prei ook magnesium en kalium, maar ook foliumzuur. Foliumzuur is tijdens de zwangerschap heel belangrijk. Zeker in de eerste maanden van de zwangerschap. Dit kan namelijk helpen bij de voorkoming van geboorteafwijkingen zoals een open ruggetje. Foliumzuur draagt namelijk vanaf de dag van de bevruchting bij aan de aan de vorming van het zenuwstelsel van je baby. Ook is prei rijk aan vitamine C en vezels.

Vezels zijn belangrijk tegen een bekende en veel voorkomende zwangerschapskwaal, verstopping. Deze zwangerschapskwaal kan voorkomen worden door voldoende vezels te eten. Vezels zitten in heel veel verschillende producten, maar het is belangrijk om wel de juiste producten te kiezen. Vezels worden nog belangrijker als je weet dat uit Amerikaans onderzoek blijkt dat je de kans op zwangerschapsvergiftiging met 60% kan verkleinen door veel granen, fruit en groente te eten. Dit omdat er veel vezels in zitten. Het advies is dan ook om 5 gram extra vezels per dag te eten. Prei kan hierin dus een rol spelen. Een gezonde groente voor tijdens de zwangerschap dus die prei. Goed te combineren ook met vis omdat deze nitraat-arm is. Zo maak je er dus een lekkere pasta mee. Smullen maar!

 

Wat heb je nodig voor Prei zalm pasta?

 • Pasta, tagliatelle of penne
 • 2 Zalmfilets
 • 2 Preien
 • 2 Tomaten
 • 2 eetlepels dille
 • 200 ml crème fraîche
 • 50 gram geraspte kaas (Parmezaans is lekker, maar het belangrijkste is dat hij gepasteuriseerd is)
 • Olijfolie

 

 

Hoe maak je Prei zalm pasta?

 1. Was de prei en snij hem in ringen
 2. Was de tomaat en verwijder het zaad uit de tomaat door hem doormidden te snijden en het zachte vruchtvlees uit te lepelen
 3. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking
 4. Let er echter op dat je de laatste 1 a 2 minuten de prei toevoegt aan de pasta
 5. Snij ondertussen de zalm in blokjes en bak deze in een lage olijfolie
 6. Voeg de tomaat al snel toe aan de zalm
 7. De inmiddels afgegoten pasta en prei kunnen worden toegevoegd aan de zalm en tomaat in de koekenpan
 8. Meng ook de crème fraîche en dille toe aan het mengsel en roer dit er goed door
 9. Bak de laatste minuut ook de kaas mee met de pasta, eet smakelijk

Meld je aan voor onze nieuwsbrief