Pesto Pasta met ui-kaas-balletjes

Wij zijn gek op lekkere pasta’s met balletjes en zo ook deze pesto pasta met ui-kaas-balletjes. In dit gerecht zitten ook heel veel goede voedingsstoffen zoals bijvoorbeeld calcium. Calcium is belangrijk voor de ontwikkeling van de botten van de baby. Prei is een groente waarin calcium aanwezig is en dus goed om mee te nemen in gerechten.

Door dit te combineren met het gebruik van uien wordt er bijgedragen aan de calcium aanvoer. Buiten dat is de ui ook goed voor fosfor en magnesium. Er gaan zelfs geruchten dat uien goed zouden zijn tegen de vorming van zwangerschap striae. In dit gerecht komen beide naar voren, maar ook pesto en peterselie zitten in het gerecht. Deze twee kruiden dienen niet dagelijks gegeten te worden tijdens de zwangerschap, maar wanneer deze niet teveel en te vaak worden gebruikt kunnen ze geen kwaad.

Zorg er overigens voor dat je de juiste kaas gebruikt tijdens je zwangerschap. Sommige kunnen een risico zijn voor jouw ongeboren baby.

 

Wat heb je nodig voor Pesto Pasta met ui-kaas-balletjes?

  • 400 gram gehakt
  • Penne
  • 1 Prei
  • 3 Tomaten
  • 1 Ui
  • 2 eieren
  • 100 gram parmezaanse kaas (let op dat het gepasteuriseerd is)
  • 3 eetlepels peterselie
  • 3 eetlepels rode pesto
  • Peper en Zout
  • 2 eetlepels olijfolie

 

 

Hoe bereid je Pesto Pasta met ui-kaas-balletjes?

  1. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking
  2. Roer, zodra de pasta gaar en afgegoten is, 30 gram parmezaanse kaas door de pasta
  3. Meng de gehakt, de twee losgeklopte eieren, peterselie, in kleine blokjes gesneden ui, 30 gram parmezaanse kaas, peper en zout door elkaar
  4. Wanneer alles goed door elkaar gehusseld is draai je balletjes van het mengsel
  5. Bak de balletjes in een braadpan met olijfolie eerst aan op hoog vuur en laat vervolgens deze op lager vuur 10 minuten doorsudderen met de deksel op de pan
  6. Snij ondertussen de tomaten in dunne plakjes en de prei in ringen
  7. Roerbak de tomaten eerst aan in een bakpan
  8. Voeg na 3 minuten de prei toe en de rode pesto, laat het 4 minuten sudderen en roer af en toe goed door
  9. Meng de pasta, de saus en de gehaktballetjes door elkaar en serveer de maaltijd

 

Optionele toevoeging aan Pesto Pasta met ui-kaas-balletjes

Besprenkel de pasta naar smaak met parmezaanse kaas.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief