Kan ik beenham eten als ik zwanger ben?

Sommige mensen zijn er dol op, beenham. Tijdens de zwangerschap kan je beenham gewoon eten aangezien het verhit wordt voor consumptie. Het eten van beenham doe je overigens nooit rauw, zover ik weet, dus met beenham zit je wel goed als je zwanger bent.

Beenham tijdens zwangerschap

 

Beenham tijdens zwangerschap

Het bereiden van beenham kan op verschillende manieren gebeuren maar eigenlijk altijd wordt de beenham goed en langdurig verhit. Dit kan gebeuren in water van 80 graden, op de BBQ of op de grill. Zolang de beenham maar volledig gaar is kan je deze eten nu je zwanger bent. Anders bestaat de kans dat er bacteriƫn en parasieten aanwezig zijn die een gevaar kunnen vormen voor jouw zwangerschap.

 

Opletten bij een hoge bloeddruk

Tijdens de zwangerschap komt een hoge bloeddruk vaker voor dan anders. Er gebeurt natuurlijk ook heel veel in je lichaam op dat moment. Beenham is dan wel veilig om te eten als je zwanger bent maar het is ontzettend zout. De beenham wordt namelijk gepekeld. Teveel zout kan een nadelige invloed hebben op je bloeddruk. Bij een hoge bloeddruk zou ik beenham toch afraden gedurende de zwangerschap.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief