Welke supplementen heb ik nodig tijdens de zwangerschap?

Er zijn twee vitamines die erg belangrijk zijn tijdens de zwangerschap en die je als supplement moet innemen: foliumzuur en vitamine D. Als je bloedarmoede hebt, kan het belangrijk zijn om ook een ijzersupplement in te nemen. Tevens raden wij ook visolie aan.

Supplementen tijdens zwangerschap
 
Hoewel gezonde voeding je de meeste vitamines en mineralen geeft die je nodig hebt, zijn foliumzuur en vitamine D zo belangrijk voor jouw baby dat je tijdens de zwangerschap supplementen moet nemen om er zeker van te zijn dat je de volledige hoeveelheid krijgt die je nodig hebt.

Als uit jouw bloedonderzoek blijkt dat je tijdens de zwangerschap bloedarmoede hebt, zal jouw arts of verloskundige een ijzersupplement voorschrijven. Als ze dit niet laten zien, is het niet nodig om tijdens de zwangerschap een ijzersupplement in te nemen.

Het heeft geen zin om andere vitamine- en mineralensupplementen te nemen, tenzij jouw huisarts ze voorschrijft. Dit vereist wel dat je altijd gebalanceerd en gezond eet zodat je alles vitamines en mineralen binnenkrijgt. Overigens is er geen enkel bezwaar tegen het nemen van zwangerschapsvitamines. Het kan immers geen kwaad.

Zelf ben ik echt voorstander van de visolie supplementen tijdens de zwangerschap. Ik kan je deze dan ook van harte aanbevelen.

Neem geen vitamine A-supplementen of supplementen die vitamine A bevatten, aangezien te veel schadelijk kan zijn voor jouw baby.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief