Bloemkool & Walnoten pasta
Bloemkool & Walnoten pasta is een vegetarisch gerecht welke je voldoende voedingsstoffen biedt tijdens de zwangerschap. Door de combinatie van pasta, groente en noten krijg je alle essentiƫle voedingsstoffen binnen. Door de knoflook en kippenbouillon toe te voegen geef je ook een lekkere smaak aan het gerecht welke je af kan ronden met de geraspte kaas. Let wel op dat je een gepasteuriseerde kaas gebruikt hiervoor.
Walnoten zijn de gezondste noten die er zijn tijdens de zwangerschap. Naast dat ze anti-oxidanten bevatten bevatten ze ook vetzuren welke goed zijn voor de ontwikkeling van de hersenen en het centrale zenuwstelsel van de baby. Daar bovenop bevatten walnoten ook nog eens foliumzuur, wat zoals we weten erg belangrijk is tijdens de zwangerschap. Walnoten zijn dus een goede toevoeging aan je maaltijden en zo dus ook in het gerecht Bloemkool & Walnoten pasta.
Wat heb je nodig voor Bloemkool & Walnoten pasta?
- Bloemkool
- Walnoten (geroosterd)
- Tagliatelle
- Kippenbouillon
- Knoflook
- Geraspte kaas (gepasteuriseerd)
- Kokosolie, olijfolie of boter
Hoe maak je Bloemkool & Walnoten pasta?
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar
- Maak de bloemkool schoon en kook deze tot die beetgaar is
- Bak de bloemkool na het koken in een wok in kokosolie even aan
- Voeg de uitgeperste knoflook en het blokje kippenbouillon toe
- Voeg de pasta en de walnoten toe
- Bak alles heel kort even aan in de wok bestrooi met geraspte kaas en het gerecht is klaar om op te dienen