Noten en pinda’s tijdens zwangerschap

De onderzoeken zijn allemaal duidelijk en overtuigend. Noten zijn ontzettend belangrijk tijdens de zwangerschap. Zorg er daarom voor dat je deze integreert in jouw maaltijden. Vergeet daarom niet om voldoende en de juiste noten te eten tijdens de zwangerschap. Ze zijn goed voor de baby in jouw buik.

 

Slimmere kinderen door noten te eten in de zwangerschap

Volgens recent Spaans onderzoek zijn de kinderen van moeders die tijdens de zwangerschap veel noten aten slimmer. Zoals we inmiddels wel weten bestaat er een duidelijk verband tussen de voeding die tijdens de zwangerschap wordt genuttigd en de ontwikkeling van de baby in de buik van de aanstaande moeder.

Door ongeveer 90 gram noten per week te eten in het eerste trimester van de zwangerschap worden slimmere kinderen ontwikkelt in de buik. De kinderen blijken door het nuttigen van de noten een langere aandachtsspanne te hebben en een sterker werkgeheugen.

De noten die genuttigd werden waren amandelen, pinda’s, walnoten, hazelnoten en pijnboompitten.

Overigens werd ook aangetoond dat de consumptie van noten in het derde trimester niet hetzelfde resultaat vertoonde.

 

Noten tijdens de zwangerschap verkleinen de kans op allergieën voor de ongeboren baby

Het belang van noten tijdens de zwangerschap werd al duidelijk tijdens het Spaanse onderzoek maar er is ook nog een onderzoek uit Kopenhagen. Dit onderzoek toont aan dat het eten van noten de kans op de ontwikkeling van allergieën verkleint.

Daarnaast verkleint het eten van voldoende noten tijdens de zwangerschap de kans op astma. Nog een extra reden dus om te zorgen dat je noten blijft eten tijdens je zwangerschap. Noten zitten namelijk boordevol gezonde voedingsstoffen die zowel voor de ongeboren baby als de zwangere aanstaande moeder gezond zijn.

 

Welke noten moet je eten tijdens je zwangerschap?

Er zijn diverse noten die je helpen tijdens je zwangerschap. Deze mogen dan ook niet ontbreken bij de gerechten die je tijdens je zwangerschap eet. We hebben dan ook een lijstje met belangrijke noten en pinda’s voor jou tijdens je zwangerschap opgesteld die je helpen om van jouw baby een super baby te maken.

 

Eet hazelnoten tijdens je zwangerschap

Het eten van hazelnoten tijdens je zwangerschap kan je helpen om voldoende vitamine E binnen te krijgen. Daarnaast vind je in hazelnoten foliumzuur (vitamine B11). Dit verlaagd de kans op een open ruggetje bij jouw baby. Het stimuleert een gezonde ontwikkeling van de cellen en het weefsel. Daarnaast is het goed voor het brein van je baby omdat het magnesium bevat. Voldoende magnesium voorkomt overigens ook de kans op een hoge bloeddruk tijdens de zwangerschap.

 

Eet cashewnoten wanneer je in verwachting bent

Cashewnoten eet je het liefst ongezout omdat teveel zout niet goed voor je is. Echter bieden cashewnoten wel hele goede bestanddelen voor jouw de baby in jouw buik. Zo zitten ze vol met calcium. Dit helpt bij de ontwikkeling van tanden en botten van jouw baby. Echter beschermt het ook de moeder omdat de baby deze stoffen anders onttrekt aan de voedingswaarden voor de moeder. Daarnaast zitten cashewnoten bomvol met koper. Dit komt ten goede aan de ontwikkeling van bloedcellen van de baby.

Als laatste wil ik nog aanstippen dat ook ijzer een belangrijk bestanddeel is van cashewnoten. IJzer is noodzakelijk om de placenta te ontwikkelen waaruit de baby zijn bouwstoffen haalt.

 

Walnoten eten tijdens de zwangerschap

Het eten van walnoten tijdens de zwangerschap kan je helpen bij de ontwikkeling van de ogen, het brein en het zenuwstelsel van de baby. Dit komt omdat ze vol zitten met omega 3 vetzuren. Het ijzer tekort wat vaak speelt bij zwangere vrouwen kan voorkomen worden door voldoende walnoten te eten.

Wat van de walnoten echt een belangrijke noot maakt tijdens de zwangerschap is dat deze ook nog eens boordevol foliumzuur zit. Eet de walnoot dan ook vooral in het eerste trimester en zelfs in de periode dat je zwanger wilt worden maar nog niet bent.

 

Amandelen eten als je zwanger bent

Praktisch alle noten zijn goed voor je gezondheid, zeker ook tijdens je zwangerschap. De amandel kan je hier ook zeker tot rekenen. Amandelen bevatten namelijk calcium en ijzer. Een langdurig tekort aan calcium kan namelijk leiden tot osteoporose en dat wil je zeker voorkomen.

Ben je een vegetariër en zwanger? Dan kunnen eiwitten wellicht een uitdaging zijn in de voedingsstoffen die jij binnenkrijgt. Gelukkig zitten er ook in amandelen eiwitten.

 

Paranoten eten wanneer je zwanger bent?

Evenals de meeste noten bevatten paranoten ijzer en calcium. Belangrijke bouwstoffen voor de baby in jouw buik maar ook voor jouw als aanstaande moeder. Maar paranoten bevatten ook veel selenium. Tevens een belangrijk onderdeel van de voedingsstoffen die jij nodig hebt voor een gezonde zwangerschap.

 

Pistachenoten eten als je zwanger bent

Wanneer je zwanger bent mag je zeer zeker pistachenoten eten. Deze bevatten namelijk foliumzuur en ijzer. Beide zijn belangrijk voor een fijne zwangerschap. Foliumzuur staat er uiteraard om bekend dat het belangrijk is voor een goede zwangerschap maar onderschat ijzer ook zeker niet. Je lichaam maakt namelijk 2 liter extra bloed aan tijdens je zwangerschap en hiervoor is veel ijzer nodig.

 

Neem lekker een handje pinda’s tijdens je zwangerschap

We hebben het alleen nog maar over noten gehad maar ook pinda’s kan je gerust eten wanneer je zwanger bent. Pinda’s zijn namelijk rijk aan vitamines B1 en B3. Daarnaast bevatten ze ook omega 6 vetzuren en foliumzuur.

Wist je dat pinda’s rijk zijn aan choline? Misschien denk je, leuk maar wat heb ik daaraan? Uit onderzoek blijkt dat choline baby’s in de buik van de moeder slimmer maakt. Dus dat is een extra stimulans om wat pinda’s te eten tijdens de zwangerschap.

Voordat je helemaal los gaat op de pinda’s is het goed om te weten dat je je omega 3 vetzuren en omega 6 vetzuren zoveel mogelijk in balans wil hebben. Vergeet daarom niet om naast pinda’s bijvoorbeeld ook walnoten te eten.

 

Macadamianoten eten tijdens de zwangerschap

De noot die de meeste onverzadigde vetzuren bevat is de macadamianoot. Deze noot mag dan ook niet ontbreken tijdens je zwangerschap. Daarnaast zit er ook veel mangaam in de macadamianoten.

 

Pecannoten eten tijdens de zwangerschap

Ook pecannoten kan je gerust tijdens je zwangerschap nuttigen. Ze bevatten vitamine B1 en zink. Aangezien ze ook wel het zoete broertje van de walnoot worden genoemd bevatten ze ook veel omega 3 vetzuren. Deze vetzuren zijn belangrijk voor de ontwikkeling van onder andere de hersenen van jouw babytje.

 

Conclusie noten tijdens de zwangerschap

Het eten van noten tijdens de zwangerschap is dus ontzettend belangrijk. Ze zijn gezond voor jouw ongeboren baby en voor jou als moeder. Zoals recente onderzoeken aantonen zorgen ze niet alleen voor de juiste bouwstoffen maar helpen ze ook bij de ontwikkeling van jouw baby. Ze worden slimmer en hebben minder kans op allergieën en astma. Hup, naar de notenwinkel dan maar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief