Fris volkoren broodje hummus met komkommer

Een makkelijk broodje voor in je lunchpakketje voor de rest van de dag is het frisse broodje hummus met komkommer. Natuurlijk is het een lekker broodje, maar hij is ook nog eens gezond. Wij kiezen altijd voor volkoren brood, zeker nu mijn vriendin zwanger is.

Zelf was ik een moeilijke ontbijter toen ik jong was. Ik wou perse wit brood eten, terwijl ik ook volkoren brood lust, maar misschien was het simpelweg om dwars te liggen of omdat ik wit brood stoer vond om de een of andere vreemde reden. Nu eten we allebei volkorenbrood omdat er betere voedingsstoffen in zitten.

In volkorenbrood zit ijzer en ijzer voorkomt bloedarmoede tijdens de zwangerschap. Het geeft je energie en houdt je op de been. Daarnaast zit er in volkorenbrood ook foliumzuur, wat natuurlijk goed is voor de ontwikkeling van de baby tijdens de zwangerschap. Dat in volkoren brood ook veel vezels zitten is algemeen bekend en dat is tijdens de zwangerschap erg goed voor de stoelgang, maar buiten al deze zaken is volkoren brood gewoonweg heel lekker en dus ook heel gezond tijdens de zwangerschap.

 

Wat heb je nodig voor een fris volkoren broodje hummus met komkommer?

  • Twee sneetjes volkoren brood
  • Hummus
  • Komkommer

 

 

Hoe maak je een fris volkoren broodje hummus met komkommer?

  1. Schil de komkommer en snij in plakjes
  2. Smeer hummus op de volkoren boterham
  3. Beleg met plakjes komkommer en leg de tweede boterham er bovenop

Het frisse broodje hummus met komkommer is snel gemaakt en makkelijk om mee te nemen als onderdeel van het lunchpakket.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief