Pan Tosti met Lente Ui

Kaas is rijk aan eiwitten, calcium en fosfor. Daarom is het tijdens de zwangerschap goed om elke dag twee plakken kaas te eten. Een tosti is hierin bijvoorbeeld een uitkomst. Filet American en andere rauwe vleeswaren mogen niet meer en wat ga je dan op je brood doen? Je hebt ook niet elke dag trek in een zoete boterham. Bak daarom af en toe eens een tosti. Een pan tosti met lente ui is voor mijn zwangere vriendin een echte lekkernij.

 

Wat heb je nodig voor Pan Tosti met Lente Ui?

  • Twee sneetjes volkorenbrood
  • 2 plakken kaas
  • 2 Lente uitjes
  • Margarine
  • 1 eetlepel Olijfolie

 

Hoe bereid je Pan Tosti met Lente Ui?

  1. Maak de lente ui schoon en snij de lenteui in ringetjes
  2. Bak in olijfolie de lente ui kort aan
  3. Haal de lente ui uit de pan
  4. Smeer elk sneetje brood aan beide kanten in met margarine
  5. Bak de beide sneetjes brood aan 1 kant even kort aan
  6. Beleg vervolgens de aangebakken kant van de sneetjes met een plak kaas
  7. Leg de lente ui op een van de plakken kaas en leg het andere sneetje brood met de kaas op de lente ui
  8. Bak nu de buitenste twee kanten van de tosti in de pan aan totdat de kaas gesmolten is

 

Optionele toevoeging aan Pan Tosti met Lente Ui

Lekker met Sweet Chili saus of curry.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief