Courgette rolletje

Een snel en makkelijke snack of tussendoortje wat ook nog eens goed kan wanneer je zwanger bent? Het kan! Een Courgetterolletje is snel gemaakt en zit vol met goede voedingsstoffen voor jou en de baby. Aangezien je niet zoveel ingrediënten nodig hebt kan je dit recept wellicht ook goed gebruiken wanneer je onverwachts bezoek krijgt en je toch wat op tafel wilt zetten.

De courgette is ook een heel gezond stukje groente. Er zitten heel wat voedingsstoffen in en desondanks maar heel weinig calorieën. Courgettes zijn rijk aan foliumzuur, iets wat tijdens de zwangerschap goed is voor de ontwikkeling van de baby. Het verkleint namelijk de kans op geboorteafwijkingen zoals een open ruggetje. Naast foliumzuur zit er in courgettes ook veel vitamine C en is rijk aan kalium en arm aan natrium. Hierdoor zijn ze bloeddrukverlagend.

De bloeddruk is heel belangrijk tijdens de zwangerschap, deze moet stabiel blijven zodat het goed blijft gaan met de baby en de vrouw zelf tijdens de zwangerschap. Het grote aantal vezels in de courgette helpen de spijsvertering. Dit kan een uitkomst zijn omdat tijdens de zwangerschap het regelmatig voorkomt dat er constipatie optreedt. Allemaal handige zaken voor tijdens de zwangerschap, maar ook nog eens zaken die een positief effect kunnen hebben op de zwangerschap. Courgette rolletjes, snel op tafel, lekker en gezond tijdens de zwangerschap.

Twijfel je over het eten van (geiten)kaas tijdens de zwangerschap? Lees welke kazen je wel mag eten tijdens de zwangerschap.

 

Wat heb je nodig voor een courgetterolletje?

 

Hoe maak je een courgetterolletje?

  1. Was de courgette en snij de courgette in de lengte in dunne plakken. De twee plakken aan de kant van de schil kan je niet gebruiken voor dit gerecht.
  2. Smeer de courgette aan beide kanten in met olijfolie en bak ze in een grillpan aan beide kanten 2 minuten aan
  3. Was ondertussen de spinazieblaadjes
  4. Smeer of leg wat brokkeltjes geitenkaas op het uiteinde van een courgette reep en leg daar wat spinazieblaadjes op
  5. Rol de courgette dicht en zet er een prikker in zo dat die dicht blijft zitten
  6. Eet smakelijk!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief