Pasta met spinazie en spekjes

Deze lekkere en makkelijke pasta is snel klaar en kan nooit mis gaan. De spinazie geeft je de ijzers voor energie en is natuurlijk erg lekker van smaak. Eet het echter niet vaker dan twee keer per week in verband met het natrium gehalte.

De prei bevat heel veel vitamine B11, beter bekend als foliumzuur, wat erg goed is tijdens de zwangerschap. De champignons zorgen voor het magnesium. Spek is altijd lekker, maar wel rijk aan zout. Zout verhoogd de bloeddruk en dat is niet iets wat je wilt tijdens de zwangerschap, hoge bloeddruk.

Toch zijn er wat betreft spek twee tegenstrijdige onderzoeken. De een vertelt dat spek een verhoogde kans geeft op kinderleukemie, de ander vertelt dat spek zorgt voor een betere hersenontwikkeling van de baby. Vooral het geheugen van de baby zal door het eten van spek beter worden. De Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen is van mening dat het spek niet op de lijst van verboden voedingsmiddelen voor zwangere vrouwen hoeft en ook het Nederlandse voedingscentrum heeft dit niet op de lijst staan.

Het is vooral belangrijk dat er gevarieerd gegeten wordt tijdens de zwangerschap en daarin kan spek geen kwaad. De voeding tijdens de zwangerschap bepaalt de rest van het leven van je kindje. Bedenk daarom goed welke soorten kaas je wel kan eten en welke niet nu je zwanger bent.

 

Wat heb je nodig voor Pasta met spinazie en spekjes?

  • Penne
  • 1 pakje spekjes
  • 500 gram Spinazie
  • 1 bakje champignons
  • 1 prei
  • 1 zakje champignonsaus
  • Parmezaanse kaas (gepasteuriseerde)

 

Hoe bereid je Pasta met spinazie en spekjes?

  1. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking
  2. Was de champignons en snij ze in vieren
  3. Was de prei en snij hem in ringen
  4. Bak de spek 5 minuten in een wok, doe dit zonder olie of boter
  5. Voeg vervolgens de prei en champignons toe en bak deze nog 3 minuten mee
  6. Voeg vervolgens de spinazie toe en laat deze slinken. Zodra deze geslonken is kan je de rest toevoegen
  7. Maak ondertussen de champignonsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking
  8. Serveer de pasta met een klein beetje champignonsaus en zet de Parmezaanse kaas op tafel

 

Optionele toevoeging aan Pasta met spinazie en spekjes

Pijnboompitten meebakken leek ons achteraf een goed idee voor de volgende keer.