Frambozen eten als je zwanger bent?

Als je zwanger bent kan je frambozen eten. Ze zijn compleet veilig en niet alleen dat. Frambozen zijn ook goed voor jou tijdens je zwangerschap en zelfs voor de ongeboren baby in jouw buik. Dus eet frambozen zoveel je wilt tijdens je zwangerschap. Was ze eerst alleen wel even voordat je ze eet.

 

De kracht van frambozen tijdens je zwangerschap

Frambozen zijn een van de gezondste fruitsoorten die er zijn, zeker tijdens je zwangerschap. Frambozen bevatten namelijk veel goede voedingsstoffen die je zwangerschap aangenaam maken maar ook helpen om je baby te doen groeien. Zelfs kan het eten van frambozen je helpen om zwanger te worden wanneer je een kinderwens hebt. In deze blog ga ik in op de voordelen van frambozen als je zwanger bent.

 

Frambozen zijn rijk aan foliumzuur

Het eten van frambozen betekend dat je veel foliumzuur binnenkrijgt. Foliumzuur is belangrijk voor de ontwikkeling van het zenuwstelsel van je baby en de celdeling. Frambozen zitten vol met foliumzuur. In frambozen 25 microgram aan foliumzuur per 100 gram frambozen. Tijdens je zwangerschap heb je 400 milligram aan foliumzuur per dag nodig. Uiteraard slik je tijdens je zwangerschap tabletten om voldoende foliumzuur binnen te krijgen per dag.

 

Frambozen eten om zwanger te worden

Daarnaast helpt het foliumzuur om de kans op zwangerschap te vergroten. Wanneer je een kinderwens hebt wordt daarom aangeraden om je inname van foliumzuur te vergroten en frambozen eten helpt daarbij.

Frambozen dienen niet alleen gegeten te worden door vrouwen die zwanger willen worden maar ook door mannen. Frambozen bevatten namelijk ook zink. Zink is goed voor de aanmaak van zaadcellen. Daarmee helpt het eten van frambozen dus ook de kans op een zwangerschap te vergroten wanneer de man ze eet.

 

Frambozen eten voor een makkelijkere bevalling

Wanneer je in het laatste trimester van je zwangerschap zit dan komt de bevalling steeds dichterbij. Zeker bij je eerste baby vraag je je waarschijnlijk af hoe de bevalling zal verlopen. Zullen de weeën zwaar zijn? Hoelang zal de bevalling duren? Allemaal logische vragen. Het eten van frambozen kan de bevalling wat makkelijker maken.

Frambozen hebben namelijk een unieke eigenschap. Ze maken je bekkenbodemspieren namelijk sterker evenals je baarmoeder. Dit kan helpen tijdens de bevalling. Zo kan je beter omgaan met de weeën. Tevens zorgt dit ervoor dat je baarmoeder zich na de bevalling sneller en beter kan herstellen.

 

Een gezonde zwangerschap foor het eten van frambozen

Frambozen zitten vol met antioxidanten. Zoals je waarschijnlijk weet zijn antioxidanten erg gezond voor je en strijden ze tegen de vrije radicalen in jouw lichaam. Er zijn echter binnen de antioxidanten wel verschillende vormen. Frambozen bevatten de ellagitannines antioxidanten. Deze antioxidanten zijn uniek want je vind ze alleen in frambozen en aardbeien. Het beschermt het DNA en verkleint de kans op kanker.

 

Krijg vitamine C voor zwangere vrouwen uit frambozen

Vitamine C is zoals je weet een belangrijke vitamine om je weerstand hoog te houden. Zo verklein je de kans op ziektes. Echter is vitamine C ook belangrijk voor de opname van ijzer. Juist tijdens je zwangerschap moet je veel ijzer binnenkrijgen omdat je 2 liter extra bloed aan moet maken. Hiervoor is veel ijzer nodig en dat is lastig voor veel zwangere vrouwen. IJzertekort komt dan ook regelmatig voor. Door bijvoorbeeld frambozen te eten krijg je dus voldoende vitamine C binnen om ervoor te zorgen dat je meer ijzer uit je voeding kan opnemen in jouw lichaam.

 

Was frambozen altijd voor je ze eet als je zwanger bent

Frambozen zijn het lekkerst ongewassen. Het water kan deze tere vrucht niet kapot maken maar ook de smaak wat waterig maken. Jammer, maar het is zoals het is. Wassen is wel erg belangrijk, simpelweg om de kans op de toxoplasma parasiet te verkleinen. Het is een risico dat je altijd wilt vermijden, je zal je namelijk altijd afvragen waar het misgegaan is mocht je een miskraam krijgen. Had ik dan toch die frambozen moeten wassen?

Wat overigens nog veiliger is is om bevroren frambozen te kopen en te eten. De toxoplasma parasiet kan namelijk niet overleven bij temperaturen onder de 20 graden. Verhitten is ook een optie, bijvoorbeeld wanneer je er een jam van maakt.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief