Eet een kiwi als je zwanger bent

Er zijn heel veel verschillende soorten fruit op de wereld. Sommige zijn bekend, sommige zijn minder bekend. De kiwi, die kent eigenlijk iedereen wel. Het eten van een kiwi als je zwanger bent is volledig veilig en ontzettend goed voor jou gedurende je zwangerschap.

 

Vitamines als je kiwi eet als je zwanger bent

Wist je dat kiwi een van de vruchten is die het meest rijk is aan vitamines en mineralen? Handig om te weten voor jou als zwangere vrouw want je hebt vitamines en mineralen nodig voor jou en je ongeboren baby. Deze vitamines en mineralen zijn namelijk de bouwstenen voor de toekomst van jouw baby. Het fijne is dat je een kiwi heel handig kan eten als een snack als je zwanger bent.

 

Kiwi’s zitten boordevol vitamine C wat goed is voor jouw zwangerschap

Als je aan vitamine C denkt dan denk je wellicht aan sinaasappels. Kiwi’s zijn echter vruchten die heel rijk zijn aan vitamine C. Dit is een van de veelvoorkomende vitamines en mineralen in de kiwi. Vitamine C is belangrijk gedurende je zwangerschap. Het helpt namelijk bij de ijzeropname uit plantaardige voeding. Je hebt als je zwanger bent namelijk 2 liter extra bloed nodig voor jouw ongeboren baby. Bloed maak je aan met behulp van ijzer en zodoende is vitamine C erg belangrijk. Te weinig ijzer leidt namelijk tot bloedarmoede.

 

Foliumzuur als je zwanger bent haal je uit kiwi’s

Als je zwanger bent dan ben je vast bekend met foliumzuur of folaat. Deze slik je als het goed is via vitaminepillen. Foliumzuur zit echter ook in heel veel voedingsproducten. Kiwi is een van de producten waar je foliumzuur in aantreft. Voldoende foliumzuur binnenkrijgen is belangrijk omdat het aangeboren afwijkingen voorkomt zoals een open ruggetje. Is een kiwi dan voldoende om te stoppen met foliumzuur tabletten? Zeker niet. Het blijft belangrijk om deze vitamines dagelijks te blijven slikken. Kiwi kan wel helpen en foliumzuur is erg belangrijk in het eerste trimester. Neem dus regelmatig een kiwi als snack.

 

Een goede stoelgang door vezels uit kiwi’s als je zwanger bent

Constipatie komt heel erg vaak voor gedurende een zwangerschap. Voldoende vezels eten kan dit helpen voorkomen. Gelukkig is een kiwi ook rijk aan vezels en helpt je om een goede stoelgang te behouden tijdens je zwangerschap. Een kiwi per dag in combinatie met andere voedingsmiddelen kunnen erg goed helpen om voldoende vezels binnen te krijgen.

 

Vitamine B6 uit kiwi als je zwanger bent

In kiwi zitten heel veel vitamines zoals gezegd. Ook vitamine B6. Dit is een belangrijke vitamine tijdens je zwangerschap. Een tekort aan vitamine B6 kan namelijk leiden tot een ernstige vorm van hoge bloeddruk (pre-eclampsie), neurologische ziektes bij je baby en overmatig overgeven tijdens je zwangerschap (hyperemesis gravidarum). Het eten van kiwi’s als je zwanger bent kan je hier dus mee helpen.

 

Bescherm je foetus met antioxidanten uit kiwi’s

Als je vaker op deze website verhalen van me hebt gelezen dan weet je dat antioxidanten erg belangrijk zijn tijdens de zwangerschap. De antioxidanten beschermen je lichaam tegen vrije radicalen. De foetus in jouw buik wil je uiteraard ook beschermen tijdens ziektes en vrije radicalen. De antioxidanten van kiwi’s beschermen de DNA van jouw foetus. Het beschermt ook de cellen tegen oxidatieve stress. Niet gek he wat een kiwi allemaal voor je kan doen als je zwanger bent.

 

Eet vooral kiwi tijdens een zwangerschap in de zomer

Als je zwanger bent moet je niet alleen eten voor twee maar ook drinken voor twee. Dat betekent ook veel meer water drinken. Vocht is namelijk erg belangrijk. Water drinken kan je echter op een gegeven moment echt wel de keel uithangen. Gelukkig bevat een kiwi ook veel vocht. 83% van een kiwi bestaat uit water. Dat betekent dus ook dat je kan helpen bij jouw vochtinname. Dit is zeker belangrijk wanneer je in de zomerperiode zwanger bent. Je zweet dan immers meer.

 

Eet een kiwi om je huilbuien onder controle te krijgen

Het klinkt misschien gek maar het regelmatig eten van een kiwi kan je helpen om wat stabieler te worden. Minder huilbuien, minder woedeaanvallen. Kiwi houdt je hormonen wat meer in balans, al zou ik me daar niet te druk om maken. Je bent zwanger, de buien horen er een beetje bij.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief