Fris pompoenbrood met spek, ei en komkommer

Lekker een broodje met spek voor het ontbijt! Voeg wat ei en komkommer toe en je hebt een heerlijk ontbijt. Tijdens de zwangerschap heb je heel veel honger en variatie is erg belangrijk. Daarom is het ook goed om soms te kiezen voor producten zoals spek terwijl je in eerste instantie zou denken dat dit geen goede keuze is tijdens je zwangerschap. In spek zit namelijk choline en dit is bevorderlijk voor de ontwikkeling van de hersenen van je baby. Toch moet je het met mate eten, het is niet alleen vet maar er zit ook nitriet in om het langer houdbaar te houden. Nitriet is in verband gebracht met kinderleukemie. Dus twee keer per trimester een broodje met ontbijtspek moet best kunnen. In elk geval een lekker broodje om van te genieten.

 

Wat heb je nodig voor Fris pompoenbrood met spek, ei en komkommer?

 

  • 2 sneetjes Pompoenbrood
  • Ontbijtspek
  • Twee eieren
  • Komkommer
  • 1,5 eetlepel Crème fraîche
  • 1,5 eetlepel Mayonaise
  • Zeezout & Peper

 

Hoe maak je Fris pompoenbrood met spek, ei en komkommer?

 

  1. Kook de eieren tien minuten en pel de eieren
  2. Maak een kommetje klaar met 1,5 eetlepel mayonaise en een 0,5 eetlepel crème fraîche
  3. Voeg de eieren eraan toe en meng het goed door elkaar. Breng verder op smaak met zeezout en peper
  4. Ondertussen kan je het ontbijtspek bakken in een koekenpan. Kokosolie, olijfolie of boter is niet nodig. Het spek is al vet genoeg van zichzelf
  5. Schil ondertussen de komkommer en snij deze in dunne plakjes
  6. Smeer de twee boterhammen in met de rest van de crème fraîche. Bedek met komkommerplakjes, het eimengsel en vervolgens het spek. Plaats de tweede boterham erop; eet smakelijk!