Groene kikkererwten sandwich

Een groene kikkererwten sandwich, klinkt heel gezond en dat is die ook. Tijdens de zwangerschap kan je niet gezond genoeg eten, want tijdens de zwangerschap wordt de basis voor de rest van het leven van je kindje gelegd. Deze sandwich kan hierin een uitkomst zijn, want het is echt een van de gezondste sandwiches. Er zitten namelijk spinazieblaadjes, avocado, limoen en kikkererwten in. Allemaal gezonde producten, kan dat dan ook nog eens lekker zijn? Ja, dat kan zeker.

Kikkererwten staan als basis voor deze sandwich en deze zijn heel gezond tijdens de zwangerschap. Kikkererwten zitten boordevol zink, dit is belangrijk voor de groei van de baby en de het centrale zenuwstelsel en afweersysteem. Als je te weinig zink binnenkrijgt kan het de kans verhogen op geboorteafwijkingen zoals een open ruggetje. Zink is dus heel belangrijk tijdens de zwangerschap. Naast zink zit er ook veel calcium in kikkererwten, deze heeft je baby nodig voor de bouw van botten en tanden. Je baby pakt het calcium van jouw lichaam en dus loopt de baby vaak geen risico aan een tekort aan calcium, maar jij als zwangere vrouw juist wel. Calcium helpt de bloeddruk laag te houden en daarom is calcium tijdens de zwangerschap belangrijk, een hoge bloeddruk is namelijk gevaarlijk voor zowel de baby als jezelf.

Verder zijn kikkererwten rijk aan ijzer en foliumzuur, welke belangrijk zijn tijdens de zwangerschap. Kikkererwten hebben dus een heleboel gezonde en goede eigenschappen tijdens de zwangerschap. Dat maakt dit een hele gezonde sandwich tijdens de zwangerschap. Een gezonde naam en een gezonde sandwich dus.

 

Wat heb je nodig voor een Groene kikkererwten sandwich?

Potje kikkererwten
Spinazieblaadjes
1 avocado
1 limoen
Boterhammen

 

Hoe maak je een Groene kikkererwten sandwich?

Haal de kikkererwten uit de verpakking en was ze indien nodig
Gooi de kikkererwten in de blender en laat deze draaien
Schil vervolgens de avocado en snij in kleine stukjes. Gooi deze ook in de blender en blend hem
Snij de limoen doormidden en pers er wat limoensap uit en voeg deze toe aan het mengsel
Smeer een boterham in met het mengsel en leg er wat gewassen spinazieblaadjes op en dek af met een tweede boterham

Meld je aan voor onze nieuwsbrief