Gepaneerde geitenkaas met andijvie en zalmfilet

Twee keer per week vis, het is goed voor iedereen en zeker voor zwangere vrouwen. Zalm is een vette vis en daarin zitten Omega 3 vetzuren en dat is weer goed voor de ontwikkeling van de hersenen en netvlies van de baby tijdens de zwangerschap. Dit is algemeen bekend, maar er zit ook een breed scala aan B-vitamines en magnesium in. Magnesium zorgt ervoor dat het calcium uit andere producten beter opgenomen kan worden.

Daarnaast zorgt magnesium ervoor dat een hoge bloeddruk voorkomen kan worden. Dit maakt dat zalm eigenlijk minstens 1 keer in de week gegeten dient te worden tijdens de zwangerschap. Andijvie zit vol met foliumzuur, maar eet andijvie niet vaker dan twee keer per week omdat het ook nitraatrijk is.

Ik kan je in elk geval vertellen dat mijn vriendin na het eten van dit gerecht verslingerd is aan gepaneerde geitenkaas met honing. 

Twijfel je over het gebruik van geitenkaas tijdens je zwangerschap? Lees er over in mijn blog over kaas tijdens de zwangerschap.

 

Wat heb je nodig voor Gepaneerde geitenkaas met andijvie en zalmfilet?

  • 500 gram Andijvie
  • Zalmfilet
  • 1 ui
  • 1 citroen
  • 6 kleine geitenkaasjes plakken (gepasteuriseerd)
  • Tarwebloem
  • Paneermeel
  • Kerriepoeder
  • Zwarte peper
  • Paprikapoeder
  • Zeezout
  • Olijfolie

 

Hoe bereid je Gepaneerde geitenkaas met andijvie en zalmfilet?

  1. Snij de ui fijn en bak hem op laag vuur in de wok met een beetje olijfolie
  2. Zodra de ui een beetje bruin wordt kan de andijvie (gewassen en gesneden) toegevoegd worden in de wok
  3. De andijvie en ui rustig laten gaan op de wok op laag vuur. De andijvie slinkt en tot er een mooie hoop groente overblijft kan dit zo doorgaan
  4. Bak ondertussen de zalmfilets in een koekenpan en besprenkel de zalm zodra die klaar is met een beetje citroen
  5. Meng de bloem met wat peper en wat kerriepoeder. Spreid het mengsel uit over een bord
  6. Meng het paneermeel met paprikapoeder en spreid het mengsel uit over een ander bord
  7. Klop het ei los en gebruik een heel klein snufje zeezout
  8. Haal de geitenkaas door de bloem, vervolgens door het ei en als laatste door de paneermeel
  9. Bak vervolgens de geitenkaasjes kort aan in een koekenpan met wat olijfolie erin. Bak beide kanten goudbruin
  10. Serveer de geitenkaas naast de andijvie en de zalm. Genieten geblazen aan de eettafel!

 

Optionele toevoeging aan Gepaneerde geitenkaas met andijvie en zalmfilet?

Lekker met honing over de geitenkaas.