Zalm met avocadomousse

Twee keer per week vis is erg goed tijdens de zwangerschap en zalm is hiervoor uitstekend geschikt. Het is goed verkrijgbaar en vele vinden het erg lekker, daarnaast is het een vette vis die omega 3 vetten bevat welke goed zijn voor de ontwikkeling van de baby tijdens de zwangerschap.

Door avocado hieraan toe te voegen zijn er naast omega 3 vetten ook foliumzuur, koper en magnesium vindbaar in deze maaltijd. De omega 3 vetten zijn heel erg belangrijk omdat ze volgens onderzoek helpen de hersenen, ogen en het centrale zenuwstelsel te ontwikkelen. Daarnaast is bewezen dat het twee keer per week eten van vis resulteert in een hoger IQ, een betere motoriek, scherper zicht, sneller informatie opnemen en betere sociale contacten. Al te meer redenen om vis te eten en met avocadomousse heb je een heerlijke frisse mousse erbij.

 

Wat heb je nodig voor Zalm met avocadomousse?

  • 2x Zalm filet
  • 1 Avocado
  • 1 Citroen
  • 50 ml Crème fraîche
  • 4 eetlepels fijne bieslook
  • Peper & Zeezout
  • Olijfolie

 

Hoe bereid je Zalm met avocadomousse?

  1. Verwarm de koekenpan met olijfolie en bak daarin de zalm filets
  2. Maak ondertussen de avocadomousse. Plet de avocado en pureer deze tot een mousse
  3. Vermeng de avocado met een eetlepel citroensap, peper, zeezout, 2 eetlepels bieslook en de crème fraîche
  4. Serveer de zalm filet met daarop een beetje citroensap, peper, zeezout en bieslook
  5. Daarnaast een bolletje avocadomousse, eet smakelijk!