Spinazie Pasta

Hoe belangrijk vlees en vis ook zijn tijdens de zwangerschap kan je best af en toe een dag een avondmaaltijd eten zonder vlees. Je kan er dan voor kiezen om overdag vleeswaren, eieren of vis op brood of als lunch te eten. Op die manier krijg je toch eiwitten en vitamines uit dierlijke voeding binnen. In Spinazie Pasta zit geen vlees, vis of eieren maar er zitten wel kaassoorten in. De kaas in de ravioli aangevuld met de mozzarella die je door de pasta mengt zorgen ervoor dat je sowieso wat eiwitten, vitamine B12, vitamine B6 en calcium binnen krijgt.

 

Mag je spinazie eten als je zwanger bent?

Spinazie kan je gewoon eten als je zwanger bent en laat zich in dit gerecht goed combineren met pasta, rode ui en kaas. Spinazie kan je goed eten met heel veel verschillende producten, toch zijn er sommige producten waarmee je spinazie beter niet kan mengen. Spinazie is namelijk nitraatrijk en dat betekent dat je het beter niet kan mengen met vis, schaal en schelpdieren. Dit zou er namelijk toe kunnen leiden dat er een bepaald stofje ontstaat welke in verband is gebracht met de vorming van kanker. Dit wil je natuurlijk voorkomen, zeker tijdens de zwangerschap. Je geeft alles wat je eet immers door aan de baby in je buik door middel van de placenta. Er zijn echter twee uitzonderingen en die zijn belangrijk om te vermelden nu je zwanger bent. Zalm kan je wel combineren met spinazie zonder dat dit zorgt voor vorming van kanker.

Spinazie is echter wel erg goed om te eten als je zwanger bent. In spinazie zit namelijk foliumzuur. Foliumzuur helpt om geboorteafwijkingen te voorkomen. Daarom wordt ook geadviseerd om foliumzuur te slikken voorafgaand en gedurende de zwangerschap. Daarnaast zitten er vitamine C en vitamine A in spinazie. Buiten deze vitamines zitten er ook mineralen in spinazie die heel erg goed zijn voor je baby en jezelf tijdens de zwangerschap. In spinazie zit namelijk bergen ijzer. IJzer is heel belangrijk want het geeft je energie en zorgt ervoor dat je lichaam extra bloed aanmaakt. Dit is nu je zwanger bent namelijk nodig voor je baarmoeder, placenta en je baby. Het hoge gehalte aan vitamine C in spinazie helpt je ook nog eens het ijzer uit spinazie beter opnemen. Dit komt omdat vitamine C de opname van ijzer in je lichaam bevordert. Naast al deze belangrijke voedingsstoffen uit spinazie brengt spinazie je ook nog eens calcium. Calcium is nodig voor de aanmaak van botten en tanden. Ook is calcium nodig voor het op peil houden van de bloeddruk. Kortom, spinazie is een gezonde groente die heel erg goed voor je is als je zwanger bent.

 

Wat heb je nodig voor Spinazie Pasta?

 • Ravioli met kaas
 • Spinaziebladeren
 • 2 Rode uien
 • Mozzarella (gepasteuriseerd)
 • 1 teen knoflook
 • Kokosolie, olijfolie of boter

 

 

Hoe maak je Spinazie Pasta?

 1. Was de spinaziebladeren
 2. Verwijder de schil van de rode ui en snij hem in ringen
 3. Maak de ravioli klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking
 4. Verwarm een koekenpan of wok met kokosolie en voeg de rode ui toe
 5. Na een minuut of 4 kan je de knoflook teen geperst en wel toevoegen aan de koekenpan
 6. Elke zoveel tijd voeg je een handje spinaziebladeren toe
 7. Voeg op het einde de mozzarella toe die je in brokjes hebt gesneden
 8. Na twee minuten kan je de ravioli nog even toevoegen en na korte tijd kan je de borde opmaken

Meld je aan voor onze nieuwsbrief